Rosa hotas av konkurs

Rosa är bonde i centrala Colombia. Hon och hennes familj har alltid levt av jordbruket, men nu har de svårt att tjäna några pengar på det.

Rosa bor med sin pappa, sin bror, sin mamma och sina två brorsbarn. Tidigare hade familjen tio personer anställda på deras odlingar. Nu har de tvingats säga upp allihopa.

För 10 år sedan sålde familjen sin potatis för dubbla priset på marknaden. Idag säljs den så billigt att familjen går i förlust av att odla den.

I den lokala butiken i Rosas by säljs det dricka, kakor, kex och massa annat som har importerats från USA och Europa. Den importerade maten är ofta billigare än den mat som är producerad lokalt

Kring Rosas hus växer grönsakerna bra. Det är inga problem att odla här, problemet är att grönsakerna inte går att sälja. Därför får familjen inga inkomster. Det gör att de inte kan betala lånen som de har tagit för att bygga huset.

Rosas brorsbarn är bara några år gamla. Rosa undrar vad de har för framtid. Många av hennes grannar ger upp och flyttar till stan. ”Men i stan finns det bara arbetslöshet. Om vi har tur kan vi bli gatuförsäljare i stan”, säger hon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s