Frihandel för vem?

Nu redigerar vi filmerna

Efter en månad i Colombia är vi tillbaka i Sverige igen. Mörka, kalla och lugna Sverige känns långt ifrån Colombias grönskande landsbygd.

Vi minns Lazaro, Rosa, Gloria och alla de andra bönderna som kämpar för att lyckas sälja sin potatis som inte längre är något värd. Vi minns Ruby som tvingas gå runt med livvakter på grund av sitt engagemang för flyktingar. Och vi minns maten och de växande städerna.

Samtidigt som allt det känns långt borta här i Sverige ser vi colombianskt kaffe och colombianska bananer på vårt lokala Ica. Och vi vet att europeisk mjölk och kött säljs i allt större skala till Colombia. Trots att vi lever långt ifrån varandra så är vi en del av samma ekonomi och samma handel med mat.

Under hela tiden i Colombia har vi filmat de människor och miljöer som vi har mött. Nu sätter vi oss och redigerar materialet och om några veckor kommer det första filmmaterialet upp på bloggen. Filmmaterialet kommer även att kunna användas i andra sammanhang.

Om du har frågor eller kommentarer så länge, hör gärna av dig till Kerstin: kerstin.ed@gmail.com eller Natalia: colombianska@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: