Frihandel för vem?

Svenska mjölkproducenter är också oroliga

Stefan Gård, ordförande i Sveriges Mjölkbönder, undrar varför politikerna låter det svenska jordbruket försvinna. I en artikel på SvD Opinion berättar han om höga kostnader och svåra förutsättningar för att kunna anpassa produktionen till internationella standarder. Importen av livsmedel ökar i Sverige medan den lokala produktionen minskar.

Det låter bekant. För några veckor sedan hörde vi colombianska bönder uttrycka samma oro: Det är svårt att konkurrera i en global marknad när villkoren är orättvisa och de saknas stöd och förutsättningar för de småproducenterna.

Samtidigt börjar exporten av mjölkprodukter till Colombia från hela EU, inklusive Sverige, tack vore frihandelsavtalet.

Läs Stefan Gårds artikel på SvD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: